Advent en Kerst 2020

Op zondag 29 november ging de adventstijd in. Op vier zondagen in aanloop naar kerstmis, vieren we de hoop op de komst van het kerstkind. Dit jaar gaat het allemaal een beetje anders dan normaal, vanwege de coronamaatregelen.

Als gevolg van de landelijke maatregelen die per 15 december van kracht zijn, zulle alle vieringen en activiteiten op locatie komen te vervallen tot 19 januari 2021. De kerkenraad wil daarmee gehoor geven aan de oproep van de regering om zo veel als mogelijk is reisbewegingen en contactmomenten te voorkomen. De reguliere, online vieringen vanuit de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam zijn in deze periode te volgen via onze livestreampagina. Maar er zijn ook een aantal speciale vieringen die deels vanuit onze eigen kerk worden uitgezonden:

24 december 2020: Kerstnacht online

Op kerstavond is er om 20:00 uur een online kerstmeditatie met muziek vanuit de Lutherse Kerk Haarlem. Om 21:30 uur start de kerstnachtviering in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam.

  • De kerstmeditatie met Muziek (o.l.v. ds. Sietse van Kammen en organist Klaas Koelewijn) start om 20:00 uur en is HIER te bekijken.
  • De kerstnachtviering vanuit Amsterdam start om 21:30 uur en is HIER te volgen.

25 december 2020: Familiekerstfeest

Op kerstmorgen hebben we elk jaar het kerstfeest voor jong en oud, onder leiding van de kinderkerk. Dit jaar kan ook dat feest helaas niet doorgaan zoals we gewend zijn. Toch is op kerstmorgen een alternatief familiekerstfeest online mee te beleven!

  • Familiekerstfeest vanuit de Lutherse Kerk Haarlem start om 10:30 uur en is HIER te volgen.

03 januari 2021: Digitale nieuwjaarstoost

Na afloop van de online dienst vanuit Amsterdam op zondag 3 januari is er rond 11.30 uur gelegenheid om met elkaar op het nieuwe jaar te toosten. Dat doen we digitaal via Zoom. Dit zijn de inloggegevens:

Gebruik deze link of log bij Zoom.us in met de volgende gegevens:

Meeting ID: 732 7506 3885
Passcode: Luthers

We hopen op een grote opkomst! Lukt inloggen niet? Stuur dan even een berichtje naar info@luthersekerkhaarlem.nl.

Adventskalender in de Grote of St. Bavokerk

De gebruikelijke diaconale Broodbankactie in de de Grote Kerk heeft dit jaar de vorm van een driedimensionale adventskalender die is opgesteld in de kerk. U leest er hier meer over.