De vier Adventszaterdagen in de Grote Kerk

2020 Is een jaar anders dan anders. Maar dat betekent niet dat de jaarlijkse broodbankactie rond een van de zeven werken van barmhartigheid helemaal geen doorgang kunnen vinden! Dit is hoe we het in 2020 doen:

Geen verkoop van diakenbroodjes

De gebruikelijke verkoop van de diakenbroodjes, zal dit jaar, als gevolg van beperkingen die de coronapandemie ons oplegt, niet doorgaan. 

Toch zult u dit jaar de banners met de afbeeldingen van de zeven werken van barmhartigheid, geschilderd door de meester Van Alkmaar, weer aantreffen in de Grote Kerk bij de broodbank.

Het eerste werk, het voeden van de hongerenden, staat dit jaar in het middelpunt. U zult een uitleg aantreffen met een QR-code erbij. Via de knop kunt u een donatie doen voor het gestelde doel.

De opbrengst is bestemd voor de Voedselbank. 

Wel online en offline adventskalender

Van 28 november t/m 24 december wordt in de Grote Kerk dagelijks een vakje van een speciale adventskalender geopend. De adventskalender is ook op social media te volgen. Op deze manier ontluiken lichtpuntjes van hoop.

In de Grote Kerk staan 27 kistjes die samen de adventskalender vormen opgesteld. Op elk kistje staat een cijfer, en per dag wordt een nieuw kistje geopend met daarin een verwijzing naar advent. Burgermeester Jos Wienen zal zaterdag 28 november het eerste kistje openen.

Deze kistjes staan in relatie tot de Facebook- en Instagrampagina van de Grote of St.-Bavokerk. Het kistje dat wordt geopend in de kerk is gelijk aan (of hoort bij) het bericht dat diezelfde dag wordt geplaatst op social media. Op deze manier hopen we veel verschillende mensen te bereiken

Komt u de Adventskalender bewonderen? De kerk is elke Advents zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De ingang is aan de Groenmarktkant en de uitgang aan de noordkant onder het glas- in- loodraam ‘Vrede en verdraagzaamheid’.