Kerk-zijn op afstand doen we zo

UPDATE juni 2020: in principe starten we per juli de kerkdiensten weer op volgens het normale rooster. Op 5 juli is er dan een soort ‘startdienst’ waarbij we elkaar na maanden van lockdown weer kunnen ontmoeten. Voor de zondagen daarna geldt het gebruikelijke zomerrooster. Zie daarvoor de agenda.

Alle kerkdiensten, kringen, leerhuizen en andere fysieke samenkomsten zijn voorlopig afgelast. Het is niet anders, maar het is wel beter zo. Het maakt ons ook creatief, en we willen in de komende tijd zoveel mogelijk toch gemeente zijn, naar elkaar omzien en elkaar digitaal ontmoeten. Er liggen allerlei idee├źn, en er wordt ook van alles in gang gezet. Volg hieronder wat er nu geregeld is.

Diaconale steun

Ouderen en anderen uit onze gemeente die gewend zijn om thuis bezoek te krijgen, worden in deze periode zoveel mogelijk telefonisch benaderd. Mocht je daar om verlegen zitten, schroom dan niet om een mailtje te sturen naar info@luthersekerkhaarlem.nl. Uiteraard wordt er vertrouwelijk mee omgegaan!

Vanuit Stem in de Stad is daarnaast, samen met het Stadsklooster en het Open Huis een pastorale hulplijn opgezet. Haarlemmers dei even contact willen, een stem horen, een praatje willen maken of behoefte hebben om hun zorgen te delen, kunnen bellen. Dat kan 7 dagen per week, van 13:00 tot 20:00 uur op 023-3036700.

Vlog van de dominee

Dominee Sietse is in deze tijd van maatregelen aan het vloggen geslagen. Regelmatig plaatst hij een nieuwe, korte video, steeds met een wat andere vorm, maar altijd met een boodschap van bemoediging. De actuele vlog en alle voorgaande edities bekijk je hier.

Livestream kerkdiensten op zondag

We komen op zondagochtend weliswaar niet samen in de Lutherse Kerk in Haarlem, maar de lofzang wordt gaande gehouden. Op zondag om 10:30 uur is er elke week een livestream van een viering in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Voorgangers wisselen per week. Klik hier voor de pagina waar de livestream te volgen is.

Digitale samenkomsten

Young Beyond, de kring van twintigers, dertigers en veertigers, pionierde op 25 maart met een digitale bijeenkomst via videobellen. Dat is goed bevallen. Jeugdgroep Met Volle Mond is de volgende groep die op deze manier gaat samenkomen. Voor iedereen is er zo nu en dan ook een ‘digitale stamtafel’, om elkaar te ontmoeten en na te praten, bijvoorbeeld na afloop van een korte digitale avondviering die Sietse verzorgt vanuit de kerk.

Whatsappgroep Lutheranen

Om met elkaar in contact te blijven, ook in groepsverband, is er een whatsappgroep. Beschik je over Whatsapp op je mobiele telefoon, dan kun je je via info@luthersekerkhaarlem.nl aanmelden om aan de groep te worden toegevoegd. Van harte welkom!

Meditatie op zondag

Wie liever leest dan kijkt of luistert, vindt op onze pagina met meditaties korte overdenkingen bij de Bijbelteksten van die (zon)dag. Een soort leespreek voor thuis.

Meer

Meer vormen en digitale activiteiten zijn in voorbereiding! Heb je zelf een idee? Laat het weten via info@luthersekerkhaarlem.nl.