Livestreams in de Stille Week en op Pasen

Nu alle fysieke kerkdiensten komende tijd vervallen, zijn er in de Stille Week en op Pasen kerkdiensten online te volgen. Alle vieringen zijn te zien via onze livestreampagina, en komen rechtstreeks tot ons vanuit de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. In de vieringen gaan voorgangers van alle drie de brandpunten voor, want juist in deze tijd vinden we het belangrijk om als Evangelisch-Lutherse Gemeente Groot-Amsterdam als geheel zichtbaar en hoorbaar te zijn. 

Palmzondag, 5 april, 10:30 uur

Voorganger: ds. Andreas Woehle
Organist: Christiaan de Vries

Witte Donderdag, 9 april, 19:30 uur

Voorganger: ds. André van der Stoel
Organist: Matteo Mijderwijk

Thema: Tot de dag komt dat wij weer borrelen’. In deze viering staan we stil bij het verhaal waarin Jezus zijn laatste avondmaal viert met zijn vrienden. In de woorden die hij spreekt klinkt een verlangen door: deze maaltijd is bijzonder omdat het lang zal duren voordat wij weer samen zullen drinken. Dit gemis elkaar lange tijd niet te kunnen ontmoeten is nu ook in onze gemeenschap voelbaar. Desondanks willen we in een gedeelde virtuele ruimte Jezus gedenken door brood en wijn te delen. De viering zal muzikaal opgeluisterd worden door verstillende pianomuziek van Matteo Mijderwijk.

Goede Vrijdag, 10 april, 19:30 uur

Voorgangers: ds. Sietse van Kammen en ds. Andreas Wöhle
Organist: Christiaan de Vries

Stille Zaterdag, 11 april, 21:00 uur

Voorganger: ds. Marieke Brouwer
Organist: Christiaan de Vries 
Sopraan: Nannie Schuller (zingt Hildegard van Bingen en Gregoriaanse zangen voor de Paasnacht)

Thema: Verandering in stilte 

Pasen, zondag 12 april, 10:30 uur

Voorgangers: ds. André van der Stoel en drs. Barbara Heckel
Viering van het Heilig Avondmaal
Organist: Christiaan de Vries

Thema: Pasen voor agnosten. Op deze feestelijke Paaszondag horen we het verhaal over Maria, een vrouw die ‘niet weet waar ze haar Heer hebben neergelegd’. Haar niet-weten is wellicht herkenbaar voor ons. In deze angstige en ontregelende tijd kan het voelen alsof wij vooral veel niet weten. Niet weten wat de toekomst brengt, niet weten waar God in dit alles is. Maar onverwacht ervaart Maria dat ze op een ander spoor wordt gezet. 

Digitaal koffiedrinken na de paasviering

Direct aansluitend op de paasviering hebben we gelegenheid om elkaar nog even digitaal te ontmoeten. Dat doen we, net als na het Avondsgebed enige tijd terug, online via het platform Zoom. Voel je van harte uitgenodigd om erbij te komen. Gebruik deze link: https://us04web.zoom.us/j/621220812

Of ga naar zoom.us/join en vul bij Meeting ID in: 621 220 812.

Lukt het toch niet? Stuur even een bericht naar info@luthersekerkhaarlem.nl.