Terugblik op de Bazaar

De Bazaar in de Lutherse Kerk bracht een prachtig bedrag op! 

Er heerste een vrolijke sfeer op zaterdag 1 oktober 2022.  Gemeenteleden als verkopers achter de diverse kraampjes. Eigenlijk is zo’n bazaar een enorm karwei. Je moet er gewoon aan beginnen en er niet aan denken dat de kerk aan het eind van de dag weer klaar moet zijn voor de kerkdienst van de volgende dag.

Als het hek om tien uur open gaat stormen de handelaars naar binnen. Vooral de tafel met mooi glas, zilver, servies en rariteiten is hun doel. Hun ogen vliegen over de uitgestalde waar en het is best lastig om dat eerste uur alles in de gaten te houden. Als de rust een beetje is neergedaald kun je gezellig met bezoekers praten en overleggen. Zodra de restauranttafeltjes bezet zijn en tevreden kopers met koffie en door gemeenteleden gebakken taart bij zitten te komen, gaat het Rad van Avontuur draaien. Een vrolijke gebeurtenis. Marjon Zeldenrust, met haar zuster Erna als secondant, weet met humor en spontaniteit, de show te stelen.

De motor achter dit bazaargebeuren waren Erna en Marjon met hun echtgenoten. De afgelopen jaren hebben ze gezorgd dat er heel veel spullen verzameld werden en naar de zolders gesjouwd. De organisatie rustte op hun schouders. Gelukkig assisteerden veel gemeenteleden bij de opbouw en uitvoering van deze dag. Alle sjouwers, uitpakkers, sorteerders, verkopers en opruimers kijken nu voldaan terug op zaterdag 1 oktober. De bazaar bracht een mooi bedrag op. Ruim 1900 euro! De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van een stofzuiger en gordijnen in  ‘De Ontmoeting’, het ontmoetingsgebouw naast de kerk.

Zondag 2 oktober. De rust is neergedaald in de kerk en we luisteren naar de lezing uit Genesis 1, het Scheppingsverhaal. De aarde, waar wij zorg voor moeten dragen, is niet onuitputtelijk. Hergebruik staat hoog in het vaandel en daar hebben wij door deze bazaar te houden, een steentje aan bijgedragen. 

Alice Nederkoorn