Vacature Diaconaal medewerker (16 uur)

‘Helpen waar geen helper is’.

De diaconie in deze tijd wil op een nieuwe manier dienstbaar zijn aan de huidige uitdagingen
in de maatschappij. Daarbij is leidend ‘helpen waar geen helper ís.’ Prachtig, uitdagend en zinvol werk.

De Lutherse kerk Amsterdam is voor brandpunt HAARLEM op zoek naar een diaconaal medewerker (16 uur per week)

De functie van diaconaal medewerker

Als diaconaal medewerker geef je invulling aan de gastvrijheid waar we als geloofsgemeenschap voor staan. Je hebt nauw contact met de diakenen van de Lutherse gemeente brandpunt Haarlem en zorgt voor de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën. Waar mogelijk werk je samen met diaconaal medewerkers van de omringende kerken in Haarlem.

In samenspraak met de diakenen ben je betrokken bij diaconale taken binnen de kerk als: voorjaarstocht, Agapé viering, adventsmiddagen. Je geeft vorm aan en helpt mee om gemeentelijk opbouwwerk uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het samenbrengen en begeleiden van ontmoetingsgroepen.
Naast betrokkenheid bij diaconale activiteiten binnen de Lutherse kerk, ben je ook betrokken bij de oecumenische samenwerking met de verschillende kerken in Haarlem, bijvoorbeeld de broodbankactie.

Wij zijn op zoek naar iemand:

  • met een hbo-opleiding theologie of sociaal-agogisch-maatschappelijk werk
  • met affiniteit met de kerk en de stad Haarlem
  • die open en transparant communiceert
  • die een sterke netwerker is en het vermogen heeft om met professionals en vrijwilligers van binnen en buiten de kerkgemeenschap samen te werken en deze professionals en vrijwilligers met elkaar te verbinden
  • die creatief en initiatiefrijk is en vernieuwingsenergie heeft
  • die kan organiseren en zelfstandig kan werken
  • die oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen in de samenleving en de stad Haarlem met digitale vaardigheden.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige functie in een betekenisvolle omgeving met diverse uitdagingen. Vrijheid en ruimte om de functie binnen de kaders naar eigen inzicht in te vullen
  • Flexibele werktijden
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Protestantse Kerk Nederland. Een dienstverband voor vooralsnog één jaar met mogelijkheid tot verlenging

Wil je meer weten over onze diaconale activiteiten via deze link kom je bij het beleidsplan van de diaconie Lutherse kerk Amsterdam.

Meer informatie over de Lutherse kerk Haarlem vind je op onze website.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan voor 14 oktober 2022 door je CV en motivatie te mailen naar diaconie@luthersekerkhaarlem.nl. Voor vragen, neem contact op met Marijke Nederkoorn-Bajema, tel: 06-40102028. Je mag natuurlijk ook schriftelijk reageren. Het postadres is: Witte Herenstraat 22, 2011 NV Haarlem.

Download hier de vacaturetekst als pdf-bestand.