Muzikale Broodbankactie

Thema Broodbankactie: ‘de hongerigen spijzigen’

De Protestantse en Lutherse diaconieën organiseren traditiegetrouw in december, als warmmaker voor de kerstdagen, de adventsdagen onder de noemer ‘Broodbankactie’.  Dit jaar is het thema ‘de hongerigen spijzigen’. Op twee adventzaterdagen zijn er muzikale optredens, lezingen en nog veel meer.

Elk mens ‘hongert’ naar liefde en verbinding, zeker in een periode waarin elkaar ontmoeten op bekende plekken in de stad door corona minder of soms helemaal niet mogelijk zijn. Muziek, film, theater en kunst brengen samen, voeden en inspireren ons. Die culturele en spirituele honger kunt u stillen door op zaterdag 11 en 18 december tussen 13.00 en 17.00 uur langs te komen.

3de Advent 11 december

Na de opening van de broodbank door burgemeester Jos Wienen is er om 13.15 uur een aanstekelijk Elvis-optreden van Fred Omvlee. Om 15.00 uur is er een swingende masterclass ‘Spoken word Gospel’ door leerlingen van het ECL om 15.15 uur gevolgd door een optreden van José Koning met o.a. Brazilian Jazz begeleid door stadsorganist Anton Pauw. Om 16.15 uur speelt pianist Berend van den Berg: hij begeleidde o.a. Denise Jannah, Ann Burton en Astrid Seriese. 

4de Advent 18 december 

Om circa 13.00 uur brengen Anton Pauw op het Flentroporgel en eens beoogd stadsdichter en rapper Darryl Osenga een bijzonder duet. Om 14.45 uur kunnen leiders, voorzitters, managers, politici etc. zich laten inspireren door de lezing ‘voeding voor leiders’ van Mildred Hofkes. Van 15.30 tot 16.30 uur is er ‘Meezingen met de oude Bavo-cantorij’ onder leiding van Anton Pauw.

Expostie

Op beide zaterdagen kan de bezoeker tussen de muzikale bedrijven door de slingerproef van Foucvault zien en/of de expositieroute doen. De kaart ‘kunst door hongerige ogen’ ontvangt u bij de ingang. En natuurlijk kan niemand weg zonder de traditionele, overheerlijke Van Vessem diakenbroden met pecannoten, vijgen en dadels mee te nemen. De opbrengst gaat naar mensen die het nodig hebben. Verder staan er op beide dagen kraampjes van o.a. Praatje Pot, #Voeljijjeookweleens, TucTuc, Kids-kledingparadijs, Haarlem Effect.

De Bavokerk is op beide middagen aangemerkt als doorstroomlocatie. Bij de toegang wordt bezoekers gevraagd om hun QR-code en iedereen is verplicht een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

One Reply to “Muzikale Broodbankactie”

Reageren is niet mogelijk.